Izvor: B92, 18.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Sukob rezervista i MUP-a

Leskovac -- 5.000 rezervista protestovalo zato što je Vlada odbila prošle nedelje da donese odluku o dnevnicama za učešće u ratu na Kosovu

U Urgentni centar Opšte bolnice u Leskovcu primljeno osam vojnih rezervista, povređenih u protestima pored autoputa Beograd - Skoplje. Dežurni lekar Vladimir Milosavljević rekao da se radi o lakšim telesnim povredama i da su svi pacijenti posle ukazane pomoći pušteni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kućama.

"Reč je nagnječnim povredama trupa i udova. Jednom pacijentu smo stavili gips zbog povrede kolena", kazao je Milosavljević.

Procenjuje se, međutim, da je u današnjim sukobima sa žandarmerijom povređeno na desetine vojnih rezervista, koji nisu zatražili pomoć lekara.

Prema onome što su novinari videli na terenu, privedeno je oko dvadeset demonstranata.

"Tukli su nas kao marvu pendrecima i šutirali nogama, vukli nas po blatu. Pred mojim očima su mi prebili druga", kazao je rezervista Miodrag Ivanović.

Protest je počeo u 12 sati ispred sedišta opštine Leskovac, odakle su se rezervisti pešice uputili do sela male Kopašnice, udaljenog oko 12 kilometara od centra Leskovca, s namerom da blokiraju raskrsnicu na kojoj se spajaju stari deo autoputa sa novim autoputem Beograd - Skoplje.

Usput su dva puta probili kordon leskovačke policije, ali ih je u blizini sela Grabovnice, kilometar od mesta na kojem su nameravali da blokiraju autoput, sačekao kordon od 150 žandarma, pristiglih autobusima iz Niša.

Posle kraćeg ubeđivanja sa žandarmerijom, demonstranti su trčeći zaobišli kordon i tom prilikom je došlo do napada žandarmerije na učesnike protesta.

Iako su prečicom, preko njiva stigli do autoputa Beograd - Skoplje, demonstranti nisu uspeli da blokiraju put jer ih je dočekalo nekoliko dobro raspoređenih grupa žandarmerije.

Protest je okončan oko 17 sati, ali je oko 1.000 demonstranata oko 18 sati ušlo u zgradu Skupštine opštine Leskovac.

"Čekamo da nam se neko obrati od čelnika opštine i okruga", kazao je demonstrant Nenad Stojanović.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.