Koridor 11 važan za Srbiju

Izvor: S media, 07.Jan.2010, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Koridor 11 važan za Srbiju"

Izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran, na takozvanom Koridoru 11, predstavlja za Vladu Srbije prioritet "broj dva" u politici rešavanja saobraćajnih problema u infrastrukturi, izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

"Što se tiče Vlade Srbije, mi smo potpuno jasni. Za nas dilema nema. Koridor 11 je u ovom trenutku prioritet broj dva u našoj politici rešavanja saobraćajnih problema u infrastrukturi", rekao je Mrkonjić Tanjugu podsećajući da taj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koridor treba da poveže Rumuniju i Italiju preko Srbije.

"To je autoput i pruga na delu od Temišvara preko Vršca, Beograda, Čačka, prema Podgorici, Baru i Bariju. To je izlazak italijanskih preduzeća s juga te zemlje u Rumuniju, gde danas ima preko 60.000 sicilijanskih preduzeća", kazao je ministar.

On je istakao da je ta transverzala vrlo važna i da će, ukoliko je EU prihvati za nov koridor, "biti obezbedjena najjeftinija sredstva evropskih banaka za realizaciju tog projekta".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.