Korak bliže ka početku gradnje Moravskog koridora

Izvor: Mondo, 21.Jun.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korak bliže ka početku gradnje Moravskog koridora

Autoput od Preljine do Pojata, u dužini od 110 kilometara, povezaće pola miliona stanovnika

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Pored povećanja cena putarine, skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava usvojio je i predlog zakona kojim se omogućava početak izgradnje Moravskog koridora.

Miodrag Poledica iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kaže da se predloženim zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o izgradnji Moravskog koridora obezbeđuje pravni osnov za realizuju tog projekta imajući u vidu da je projektno-tehničko dokumentaciju "prilično spremna".

On je dodao da je eksproprijacija zemljišta od Pojata do Kruševca u završnoj fazi i da je sada neophodno da se izabere strateški partner i finansijska sredstva kako bi se krenulo u izgradnju.

Moravski koridor, dužine 110 kilometara, prolaziće kroz deo centralne Srbije u kojem živi oko pola miliona ljudi, a gravitira skoro milion. Uz to, ovaj autoput će povezati stanovnike opština Kraljevo, Trstenik i Kruševac sa Koridorom 10 i Koridorom 11.

"Ovaj koridor je podeljen na tri veće deonice, prva je od Pojata do Kruševca, dužine oko 26,5 km, srednja deonica koja je i najkompleksnija se proteže od Kruševca do Adrana, a treća je od Adrana do Preljine dužine 30,6 kilometara", istakao je Poledica.

Vrednost investicije je oko 800 miliona evra i uključuje i telekomunikaciono opremanje i regulaciju reka.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.