Koncesija za autoput Beograd – Ljig

Izvor: Politika, 04.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncesija za autoput Beograd – Ljig

Štednja se postiže samo većim radom, izjavio ministar Mrkonjić u Čačku

Čačak – Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić posetio je juče tri gradilišta u Čačku i najavio otvaranje četvrtog. Reč je o podizanju stanova za mlade u kasarni, uređenju Trga ustanka u središtu grada, radovima na novom mostu preko Zapadne Morave i dvorani „Borca”, kao i saobraćajnom čvoru u Konjevićima, pet kilometara istočno od grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

– I posle Velje – Velja – kazao je Mrkonjić na Trgu. Nijedan projekat započet u vreme ministra Ilića neće stati i vlada je odobrila 50 miliona za uređenje vašeg trga, što ćemo dočekati 1. septembra.

Ministar je napomenuo da se „kriza razbija samo radom”, dodajući:

– Vlada će u ući u projekat izgradnje autoputa Beograd–Čačak–južni Jadran, i to je prioritet, zajedno sa koridorima. Razmatramo i mogućnost da se deo od Beograda do Ljiga sagradi koncesijom, a odluka će uslediti za 15, 20 dana.

Na putu od Beograda do Čačka Mrkonjić je bio upoznat sa posledicama teške saobraćajne nesreće kod Ljiga.

– Sledećeg četvrtka na sednici vlade biće uveden u proceduru predlog zakona o bezbednosti saobraćaja, koji su pripremili MUP i Ministarstvo za infrastrukturu. Možda već za mesec dana dobijemo novi zakon, kao i rigorozne mere koje uvodimo iz Evrope. Stručnjaci za ovu oblast izračunali su da ćemo na taj način spasiti oko 200 života godišnje.

O najavljenim merama štednje u društvu, Mrkonjić je rekao:

– Nisam zgodan za takva pitanja jer imam drugačije mišljenje. Naime, menadžment koji nije u stanju da zaposli potencijal nije ni zaslužio da bude tu, pa nam ništa ne znači da prebacujemo ljude tamo i ovamo. Ovo sam preživeo 14 puta, od govora druga Tita u Splitu, i smatram da se štednja postiže tako što se povećava rad, a ne ovako kako se sad pokušava. Inače, imamo odlične projekte za mnoge poslove.

U Čačku bi već do kraja juna trebalo da bude završena zgrada u kasarni sa 33 stana, započeta još 2000. Građevinski radovi su pri kraju, ukupne površine 2.800 kvadrata, vrednost posla je 97 miliona, dinara bez PDV-a. Investitor je Građevinska direkcija Srbije, a radove izvodi kompanija „Ratko Mitrović”. U toku je izrada projekta još četiri zgrade u istoj kasarni gde više nema vojske, pošto je garnizon u Čačku ukinut pre četiri godine.

G. Otašević

[objavljeno: 05/04/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Gradimo autoput za južni Jadran

Izvor: Mondo, 04.Apr.2009

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je danas u Čačku da će Vlada Srbije "sigurno raditi" autoput Beograd-Čačak-južni Jadran.

Nastavak na Mondo...

Gradiće se autoput do bara

Izvor: Kurir, 05.Apr.2009, 02:37

ČAČAK - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je da će Vlada Srbije „sigurno raditi“ autoput Beograd - Čačak - Južni Jadran, a detalji će biti poznati za dvadesetak dana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.