Izvor: Radio 021, 12.Jan.2020, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko se isključi sa autoputa u Tirolu, mora da ima dobar razlog

Guverner austrijske pokrajine Tirol u Austriji Ginter Plater, odlučio je da vozači koji nemaju kao krajnje odredište neko od malih mesta u toj pokrajini, nemaju šta da rade na lokalnim putevima i moraju da voze autoputem.

Godinama su vozači koji ne žele da plate vinjetu u Austriji stvarali velike gužve na putevima (pogotovo tokom letnjih i zimskih praznika), a lokalne vlasti su to pratile i donele navedenu odluku.

To se tumači intervencijama hitnih službi koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne mogu da stignu na vreme do ljudi koji zahtevaju takvu pomoć. Zakrčeni lokalni putevi onemogućavaju brzu reakciju.

Ova mera važi sve do 13. aprila 2020. godine. Tako da ako siđete s autoputa, moraćete da dokažete da je vaša završna destinacija u toj regiji.

Ako ne možete to da dokažete, policija će vas vratiti na autoput, a u nekim slučajevima čekaju vas kazne i do 60 evra.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.