Kinezi grade još dva autoputa u Srbiji

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi grade još dva autoputa u Srbiji

Reč je o izgradnji autoputa u punom profilu sa šest traka od Pojata do Preljine, u dužini 109, 6 km, gde bi radovi mogli da počnu već u rano proleće i izgradnji autoputa sa četiri trake od Novog Sada do Rume u dužine od 27 km, uključujuću i izgradnju tunela kroz Frušku goru.
Kalanovićka je kazala da za autoput Novi Sad- Ruma još nisu gotovi projekti što će biti završeno u 2013. godini. Ministarka je kazala da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << radove finansirati Eksin banka Kine pod veoma povoljnim uslovima - rok otplate je 20 godina, grejs period pet godina, a maksimalna kamata iznosiće dva i po odsto.
Kalanović je rekla da je rok za izgradnju Moravskog koridora četiri godine, a autoput Novi Sad - Ruma 30 meseci.Predviđeno je da domaće firme učestvuju u realizaciji projekta sa 45 odsto, a prosečna izgradnja po kilometru koštaće 4,72 miliona evra.
CRBC već gradi most u Beogradu između Zemun i Borče.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.