Kinezi bi da nam izgrade Koridor 10

Izvor: B92, 03.Maj.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi bi da nam izgrade Koridor 10

Poznata kineska građevinska firma "Sinohidro korporejšn", zainteresovana je za izgradnju Koridora 10 i energetskih objekata u Srbiji.

Predstavnik kompanije Li D Džou je kazao da je ta kompanija zainteresovana za deonice na kojima će se graditi autoput na trasi Koridora 10.

Džou kaže da će Sinohidro učestvovati na tenderu za izgradnju Koridora 10 od Grabovnice, kod Leskovca, do Grdelice, i od Vladičnog Hana do Donjeg Neradovaca, i u maju podneti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponudu za izvođenje radova.

Član skupštine "Koridora Srbije" Nenad Ivanišević je rekao da je otvaranje tenderskih ponuda za izgradnju tih deonica zakazano za 13. maj u Beogradu.

Zvaničnik kineske korporacije je naveo da je Sinohidro zainteresovana i za učešće u drugim infrastrukturnim projektima navodeći da ta firma, pred hidroelektrana i puteva, gradi i pruge, aerodrome i druge objekte. On je naglasio da Sinohidro želi da sarađuje sa srpskim građevinarima tako što bi domaće firme bile podizvođači ili partneri.

Ova kineska kompanija je učestovala na tenderu za izgradnju dva tunela Pržojna Padina i Progon, ukupne dužine 1,7 kilometara, na obilaznici oko Dimitrovgrada na putnom Koridoru 10.

Sinohidro je ponudila da tunele izgradi za oko osam milijardi dinara, dok je najnižu cenu ponudila grčka firma Terna od 3,83 milijarde, a najvišu od 11,15 milijardi dinara dala je grupa ponuđača koju čine Por i Umvelt i Energoprojekt niskogradnja.

Sinohidro korporacija je državna firma za projektovanje i građevinarstvo i najveća u svetu hidroenergetska kompanija.

Koridoru 10 "smeši" se 2016. godina

Mrkonjić: Svi kasne, samo ja kriv
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.