Kineski način borbe protiv umora vozača

Izvor: AutoBlog, 25.Nov.2023, 08:05

Kineski način borbe protiv umora vozača

Na putevima se organizuje laserski svetlosni show! Otprilike četvrtina nesreća na autoputevima u Kini i više od trećine teških nesreća na autoputevima se događa zbog umora. Sada se u severnom kineskom gradu Tianjinu testiraju različiti bezbednosni sistemi, uključujući laserski show protiv umora i mikrosna. U novembru 2023. vozač je prvi put snimio lasere na autoputu Qingdao-Yinchuan. Sistem se sastoji od crvenih, zelenih i plavih lasera smeštenih na portalima iznad autoputa, navodi Revija HAK. Prema izveštaju, svetlost je vidljiva na udaljenosti od oko jednog kilometra. Kako bi dodatno stimulisali mozak vozača u mraku, uz ivicu puta su postavljeni dodatni svetleći objekti. Dva intervjuisana vozača kamiona...
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Kineski način borbe protiv umora vozača

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2023

​Otprilike četvrtina nezgoda na auto-putevima u Kini i više od trećine teških nesreća se događa zbog umora. Sada se u sjevernom kineskom gradu Tianđinu testiraju različiti bezbjednosni sistemi, uključujući laserski šou protiv umora i mikrosna.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.