Ka Mađarskoj u 12 traka: Širi se granični prelaz Kelebija

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 16:08

Ka Mađarskoj u 12 traka: Širi se granični prelaz Kelebija

Granični prelaz Kelebija imaće 12 traka, navodi se u nedavno raspisanom javnom pozivu za izmenu prostornog plana.

Republička direkcija za imovinu raspisala je javni poziv za usluge prostornog planiranja za Izmenu i dopunu prostornog plana područja infrastrukturnog koridora autoputa e75 Subotica-Beograd (Batajnica)-GP Kelebija, vrednosti 25 miliona dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez PDV-a.

Proširenje kapaciteta graničnog prelaza Кelebija je objektivna potreba, navedeno je u dokumentaciji, kako bi se omogućilo smanjenje gužvi na graničnom prelazu i smanjenje vremena čekanja, posebno u kritičnom periodu (godišnji odmori, praznici), uz obaveznu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Između ostalih, cilj ovih radoa je rekonstrukcija i izgradnja sadržaja zone putničko-carinskog terminala i zone robno-carinskog terminala potrebnih za funkcionisanje državnog graničnog prelaza, kao i utvrđivanje saobraćajnog rešenja kojim će se predvideti veći broja traka kojim se povećava propusna moć graničnog prelaza.

Planirana je izgradnja po dve saobraćajne trake za teretna vozila na ulazu i izlazu iz zemlje, kao i 5+2 saobraćajne trake za putnička vozila i autobuse, uz još jednu saobraćajnu traku za vangabaritna vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.