Izmenjena ruta protesta protiv nasilja u Beogradu

Izvor: VOA, 16.Jun.2023, 14:28

Izmenjena ruta protesta protiv nasilja u Beogradu

BEOGRAD - Šetnja u okviru protesta "Srbija protiv nasilja" u subotu 17. juna biće skraćena, saopštili su organizatori. Nakon govora ispred Skupštine Srbije koji počinju u 18h, kolona će krenuti ulicom Kneza Miloša do autoputa kod Mostarske petlje. Prethodno najavljena ruta šetnje bila je znantno duža: od Skupštine preko Bulevara Kralja Aleksandra i Slavije do Autokomande, i potom do Mostarske petlje.  Organizatori protesta su, kako prenosi N1, skratili rutu na inicijativu velikog broja građana. Na prethodnom, šestom protestu protiv nasilja, organizatori su najavili da če protesti promeniti oblik ako vlast ne ispuni zahteve do četvrtka, 15. juna u ponoć. Taj rok je prošao, ali nije jasno koje će biti novine u protestima. Demonstranti traže smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina, smenu Saveta REM-a i rukovodstva RTS-a, ukidanje rijaliti programa, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, gašenje štampanih medija koji promovišu nasilje i krše novinarski kodeks. Protest u subotu biće sedmi po redu, a skupovi bi trebalo da se održe i u drugim gradovima u Srbiji. Protesti "Srbija protiv nasilja" počeli su posle dva masovna ubistva, 3. i 4. maja.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Lutovac o ruti protesta „Srbija protiv nasilja“: Skraćena na zahtev starijih sugrađana

Izvor: Danas, 16.Jun.2023

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je ruta protesta koji se održava 17. juna promenjena, odnosno skraćena na zahtev starijih sugrađana koji se otežano kreću, a koji bi voleli da učestvuju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.