Izmene u saobraćaju na autoputu

Izvor: B92, 12.Avg.2010, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmene u saobraćaju na autoputu

U četvrtak, 12. avgusta, od 16 časova otvara se deonica od kružne petlje (Španskih boraca) do petlje „Tošin bunar" (smer ka Šidu).



Takođe, 12. avgusta od 20.00h za saobraćaj će biti zatvorena leva strana autoputa E-70/75 iz smera Beograda ka Šidu, od Tošinog bunara do Ulice španskih boraca u dužini od 1500 metara. Radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom opremom i svetlosnom signalizacijom i izvode se uz asistenciju patrola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saobraćajne policije, navodi se u saopštenju JP "Putevi Srbije".

Na petlji „Omladinskih brigada" biće zatvorene izlivna i ulivna rampa u smeru ka Nišu, dok rampe ka Šidu ostaju u funkciji. Na kružnoj petlji „Španskih boraca" biće zatvorena ulivna rampa u smeru ka Nišu, dok su ostale rampe u funkciji. Obe ulivne rampe iz ulice Vladimira Popovića (Jurija Gagarina) na most „Gazela" ostaju zatvorene.

Iz Sekretarijata za saobraćaj podsećaju da je režim saobraćaja zbog radova na mostu „Gazela" i dalje na snazi, odnosno da su zatvorene krajnje leve trake na mostu i ulivne rampe iz Savske ulice i Bulevara vojvode Mišića i izlivne rampe ka Topčiderskoj zvezdi u Ulici kneza Miloša.

Tokom ove faze radova linije javnog gradskog prevoza će na Novom Beogradu saobraćati na sledeći način: Linije 17, 89, 94 i ADA 5 će na delu trase od mosta Gazela do kružne petlje iznad autoputa kod ulice Antifašističke borbe u oba smera saobraćati redovnom trasom (autoput, ulica Antifašističke borbe i dalje redovnom trasom).

Linije 18, 88 i ADA 2 će na delu trase od mosta Gazela do raskrsnice Bulevar Omladinskih brigada - Bulevar Dr Zorana Đinđića, u oba smera saobraćati sledećom trasom: autoput, izlazna rampa sa autoputa u visini Antifašističke borbe, servisnom saobraćajnicom uz autoput, kružna petlja iznad Autoputa kod ulice Španskih boraca, Španskih boraca, Bulevar dr Zorana Đinđića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom.

Linija 601 će na delu trase od petlje na autoputu kod ulice Tošin bunar do kružne petlje iznad autoputa kod ulice Španskih boraca u oba smera saobraćati sledećom trasom: Tošin bunar, Bulevar dr Zorana Đinđića, Španskih boraca, kružna petlja iznad Autoputa kod ulice Španskih boraca, izlazna rampa sa autoputa u visini ulice Španskih boraca, autoput i dalje redovnom trasom.

Linija 611 će na delu trase od petlje na autoputu kod ulice Tošin bunar do kružnog toka kod opštine Novi Beograd u oba smera saobraćati sledećom trasom: autoput, Tošin bunar, Bulevar dr Zorana Đinđića, Omladinskih brigada, kružni tok kod opštine Novi Beograd i dalje redovnom trasom.

U sklopu pomenutih izmena režima rada linija javnog prevoza privremeno se ukidaju sledeća stajališta na autoputu: „Omladinskih brigada" i „Beogradska arena (Španskih boraca)" za linije 18, 88, 601 i ADA2 i „Tošin bunar" za linije 601 i 611 (u oba smera) i stajalište „Bulevar Zorana Đinđića" (u oba smera), u ulici Omladinskih brigada za linije 18, 88, 611 i ADA 2; Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog prevoza.

Navedeni radovi neće uticati na privremeni režim rada linija javnog gradskog prevoza u sklopu radova na rekonstrukciji mosta „Gazela". Linija 74 „Omladinski stadion - Bežanijska kosa" umesto autoputem i mostom „Gazela" i dalje će saobraćati preko Brankovog mosta, a tramvajska linija 13 na relaciji „Blok 45 - Banovo brdo".

Izvor - StudioB

Fotografija - Martina Anđelković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.