Italijanski Lokateli zainteresovan za srpske projekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski Lokateli zainteresovan za srpske projekte

BEOGRAD -

Italijanski "Lokateli", u čijem sastavu je više od 25 građevinskih kompanija, izrazio je danas zainteresovanost za značajno učešće u infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Predstavnik "Lokatelija", Đordano Lokateli, preneo je tokom posete Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku da je taj konzorcijum najviše zainteresovan za izgradnju autoputa na Koridoru 11 koji će spojiti Srbiju sa Italijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crnom Gorom i Rumunijom, navedeno je u saopštenju ministarstva.

U Rumuniji posluje na desetine hiljada italijanskih preduzeća i "Lokateli" se interesovao, pre svega, za uključivanje u izgradnju autoputa na nekoj od deonica od Ljiga do Preljine.

Lokateli je potvrdio da će konkurisati za nekoliko projekata, pre svega za čišćenje toka Dunava u Srbiji, izgradnju marina, luka, intermodalnog terminala, rekonstrukciju bolnica i zatvora.

U okviru "Lokatelija" su visoko kredibilne kompanije iz svih oblasti građevinarstva, kao što su "Martini", "Panceri", "Vitali", a finansijski ga prati pet velikih banaka koje obezbeđuju povoljne kreditne aranžmane.

Ističući da Srbiju zbog krize u Evropi vide kao dobru šansu, italijanski biznismen je dodao da je "Lokateli" zainteresovan i za saradnju putem javno - privatnih partnerstava, posebno za energetiku zbog saradnje vlada Srbije i Italije u toj oblasti, gde je potpisano više međudržavnih sporazuma.

Predstavnici Ministarstva za infrastrukturu i energetiku su upoznali "Lokateli" sa svim infrastrukturnim projektima koji su u toku, ali i budućim za koje se pripremaju tenderi i Italijani su najavili da će u septembru doći u širem sastavu u Beograd kako bi videli na kojim će tenderima učestvovati.

"Očekujemo da će posle formiranja nove vlade u Srbiji biti reаlizovano mnogo infrastrukturnih projekata", rekao je Lokateli, navodeći da su u komšiluku već prisutni u Rumuniji, Bugarskoj i Mađarskoj, ali da su posebno zainteresovani za našu zemlji, gde planiraju da zauzmu značajno mesto po vrednosti investicija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Italija želi da gradi srpske puteve

Izvor: B92, 29.Jun.2012

Beograd -- Italijanski Lokateli, u čijem sastavu je više od 25 građevinskih kompanija, zainteresovan je za značajno učešće u infrastrukturnim projektima u Srbiji...Predstavnik Lokatelija, Đordano Lokateli, preneo je tokom posete Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku da je taj konzorcijum...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.