Ispalio 700 metaka na automobile loših vozača

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispalio 700 metaka na automobile "loših vozača"

U nemačkom gradu Vircburgu počelo je suđenju muškarcu koji je optužen da je u periodu od pet godina ispalio više od 700 metaka na vozila koja su se kretala autoputevima.

Muškarac za kojeg mediji navode da se zove Mihael Hari K. (58) optužen je da je svoje frustracije i lutnju iskaljivao na "lošim vozačima", prilikom čega je jednu ženu teško ranio.

Hari se sada suočava sa dugotrajnom zatvorskom kaznom i optužnicom za pet pokušaja ubistva, ukoliko se utvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je kriv.

Među onima na koje je pucao su 40-godišnja žena koju je 2009. godine pogodio u vrat i dvojica muškaraca koji su povređeni usled pucanja stakla na automobilima. Takođe, brojni automobili su oštećeni tokom pucnjave.

Odbarana ovog Nemca je odbacila optužbe za pokušaje ubistva, a tužilac ga je opisao kao "isfrustriranog samca". Optuženi je kazao policiji kako su njegova meta bila vozila, a ne njihovi vozači.

Za informacije o počiniocu nemačka policija je ponudila i nagradu od 100.000 evra. Međutim, policija pet godina nije mogla da uhvati napadača iz razloga što vozači nisu odmah shvatili da im je automobil pogođen u momentu kada se to dogodilo, a i zbog toga što je policiji zakon o zaštiti privatnosti onemogućavao da koristi određene snimke nadzornih kamera na autoputevima.

Na kraju je policija postavila sopstvene kamere što je rezultiralo hapšenjem. Nakon hapšenja policiju je odveo do skladišta gde je držao još 1.300 metaka i dva pištolja. Optuženi je inače vozač kamiona.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.