Izvor: Danas, 30.Maj.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračka vojska krenula u oslobađanje Faludže

Bagdad, London - - Iračka vojska je saopštila da je započela operaciju oslobađanja Faludže, grada u središtu te zemlje koji je od januara 2014. pod kontrolom Islamske države i važi za njen bastion. U gradu, koji autoputem povezuje Bagdad sa Jordanom i Sirijom, zarobljeno je, prema procenama, 50.000 porodica, a dosad je iz njega uspelo da se spase svega nekoliko stotina porodica, prenosi Bi-Bi-Si.

Ujedinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << nacije navode da imaju izveštaje prema kojima ljudi u Faludži umiru od gladi i da one koji odbijaju da se bore na njenoj strani Islamska država ubija. Iračke snage, uključujući i elitnu antiterorističku jedinicu, približavaju se gradu iz nekoliko pravaca, saopštila je vojska. Džihadisti pružaju otpor, kako se navodi, samoubilačkim napadima i automobilskim bombama.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.