Ilić: Radovi na autoputu stigli do Preljine

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Radovi na autoputu stigli do Preljine

U rekordnom vremenu, za nepunu godinu, radovi na autoputu su već došli do Preljine, severno od Čačka, a radiće se i autoput prema Zlatiboru, izjavio je ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić tokom današnje posete Užicu.

- Sa rukovodstvom grada Užica dogovorio sam da od sledeće sedmice, zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, započne izrada projektne dokumentacije za deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autoputa od Gorobilja kod Požege do raskrsnice prema Višegradu na zlatiborskom putu. Izradiće se i Studija opravdanosti ovog projekta, sa kojom bi konkurisali za sredstva kod potencijalnih investitora - rekao je ministar Ilić.

Ilić je naglasio da će se, kao zajednička investicija, u izgradnju autoputa uključiti i nastavak radova na izgradnji obilaznice oko Užica.

Ministar Ilić je na sastanku sa gradonačelnikom Užica Sašom Miloševićem razgovarao i o izgradnji stanova za socijalno stanovanje.

- Grad Užice je obezbedio lokaciju u Sevojnu za izgradnju buduće zgrade koja je komunalno opremljena. Ministarstvo će finansirati izgradnju 100 stanova koje će socijalno ugroženi građani moći da otkupe po 400 evra po kvadratu, uz kredit na 15 godina” - rekao je Milošević posle sastanka sa Ilićem.

Ministar Ilić najavio je i da će od ponedeljka na sajtu ministarstva svi meštani užičkog kraja koji žele da sami grade autentične kuće karakteristične za zlatiborski kraj, moći da konkurišu i besplatno dobiju projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu.

- Želimo na ovaj način da ukinemo divlju gradnju - poručio je ministar građevinarstva Velimir Ilić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.