IV faza rekonstrukcije autoputa

Izvor: B92, 23.Jul.2010, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV faza rekonstrukcije autoputa

Radovi na autoputu kroz Beograd ušli su u četvrtu fazu i polako se "odmiču” od mosta Gazela, na koji će se vratiti u nedelju 25.jula.



Novi asfalt postavljen je na delu autoputa od Sava centra do petlje kod „Beogradske arene", u dužini od 900 metara. Odmah nakon otvaranja ove deonice radnici su počeli sa kopanjem starog asfalta od petlje kod „Beogradske arene" ka „Geneksu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Mehanizacija je premeštena na deo autoputa od Arene do Ulice Španskih boraca, što je deonica duga 700 metara. Za saobraćaj je zatvorena jedna polovina kolovoza (smer ka Šidu), dok vozila prolaze takozvanom servisnom (pomoćnom) saobraćajnicom između kružnih petlji u istom smeru u dve saobraćajne trake.

Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulica Milutina Milankovića i Bulevar dr Zorana Đinđića, a mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje „Tošin bunar" , „Omladinskih brigada"i „Sava centar".

Sve ulivno-izlivne rampe iz ulice Vladimira Popovića na most Gazela i autoput su otvorene.

Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza, kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.

Saobraćaj na Gazeli ovako će funkcionisati do 25. jula, kada počinju radovi na samom mostu. Tada se očekuju veće gužve.

Izvor - BlicOnline

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.