Hrast ostaje, put skreće, cena mala

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrast ostaje, put skreće, cena mala

Beograd -- Ministar građevinarstva Velimir Ilić kaže za B92 da će hrast ostati na svom mestu i da će ga autoput zaobići, dodajući i da cena izmene trase neće biti visoka.

"Hrast ostaje tamo gde je sada, obilazimo ga. I to ne košta puno, pomerili smo samo neke stubove. Struka je rekla svoje. A hrast će postati atrakcija. Napravićemo i pasarelu da može da se izađe do njega", naveo je Ilić gostujući u Vestima na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << B92.

On je naglasio da će samo ta pasarela da košta.

"I to par stotina hiljada evra, sve ostalo je već uračunato u projektu“, rekao je Ilić i time možda zaključio raspravu na temu šta će biti sa hrastom koji se nalazi na trasi autoputa Beograd - Preljina.

Ilić je odgovarajući na poziv iz Demokratske stranke da Vlada Srbije treba da prekine praksu zaduživaja za infrasrukturne projekte kroz netransparetno ugovaranje poslova, ironično odgovorio da se „oni mnogo sekiraju“.

Šta je Ilić pričao o hrastu:

Ilić: Hrast će biti premešten

Ne bih da smaram, ali hrast ostaje

"Mogu da ih obavestim da radovi idu mnogo bolje i brže nego što smo očekivali. Sad trenutno radimo u Preljini i krećemo prema Trbušanima. A ja pitam DS, šta su radili kada su autoput Ub- Lajkovac gradili kolometar godišnje", pitao se Ilić.

On je naglasio i da je velik kredit iz Kine za infrastrukturu već završen i da tu nema brige da taj novac neće stići.

"Sve je završeno, tačno je da će taj kredit biti formalno ratifikovan na prvom jesenjem zasedanju. Kinezi već razgovaraju u Srbiji sa podizvođačima“, kaže Ilić.

Govoreći o rekonstrukciji, ministar Ilić je rekao da "ne zna ni sam zašto toliko traje", ali da je važnije od svega što će sada biti rešene nelogičnosti u nadležnostima.

"Ima sukoba u nadležnostima i to će se ispraviti. Nije bitno gde će se šta pripojiti, ni razgovori još nisu počeli, ali će se raditi na Zakonu o ministarstvima i kada se on usaglasi sve će biti lako. Stvoriće se logične, funkcionalne celine što je sada najvažnije. Iza sebe imamo godinu dana iskustva, videli smo gde su kočnice, gde su problemi i sve ćemo rešiti", rekao je Ilić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrast ostaje, put skreće, cena mala

Izvor: B92, 13.Avg.2013

Beograd -- Ministar građevinarstva Velimir Ilić kaže za B92 da će hrast ostati na svom mestu i da će ga autoput zaobići, dodajući i da cena izmene trase neće biti visoka..."Hrast ostaje tamo gde je sada, obilazimo ga. I to ne košta puno, pomerili smo samo neke stubove. Struka je rekla svoje....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.