HR: Devojčice van životne opasnosti

Izvor: B92, 24.Jun.2012, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Devojčice van životne opasnosti

Zagreb -- Dve devojčice povređene u saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Hrvatskoj, kada je poginulo osam, a povređeno 44 čeških turista, nisu životno ugrožene.

Češka novinska agencija javlja kako će danas oko 25 povređenih čeških turista krenuti svojim domovima, prenosi index.hr.

Kako im je rekao češki konzul u Splitu, ni jedan od turista ne razmišlja o tome da bi ostane na odmoru u Hrvatskoj, svi žele da odu kući. Za njih će biti organizovan poseban >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << let.

Dežurni hirurg na KBC-u Rebro, Tomislav Lujetić istakao je da su dve povređene 14-godišnje devojčice, sestre bliznakinje, trenutno van životne opasnosti. U KB Dubrava zbrinuta je 60-godišnja žena koja ima niz fraktura kostiju, ali nije u životnoj opasnosti.

Uzroci nesreće još uvek se utvrđuju, ali prema neslužbenim informacijama do nesreće je došlo u trenutku kada je jedno vozilo preticalo autobus koji se navodno nekontrolisano kretao, levo - desno po putu. Nagađa se da je vozač zaspao, dok jedan češki portal prenosi izjavu suvozača, koji je zbrinut u gospićkoj bolnici, da je u trenutku nesreće spavao i da to nikad sebi neće moći da oprosti, piše index.hr.

Podsetimo, u subotu oko 4 sata ujutro na autoputu Dalmatina, između tunela Krpani i sveti Rok u Hrvatskoj, prevrnuo se autobus koji je prevozio češke turiste.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčice van životne opasnosti

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2012

Dve devojčice povređene u saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Hrvatskoj, kada je poginulo osam, a povređeno 44 čeških turista, nisu životno ugrožene.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.