Gužve na važnim putnim pravcima

Izvor: RTS, 30.Jul.2009, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na važnim putnim pravcima

Opterećeni delovi autoputeva koji sa severa, preko prestonice, vode na jug i jugoistok države. Na granici putnička vozila čekaju oko 30 minuta. U klisurama se preporučuje oprez.

Saobraćaj je pojačan na važnijim putnim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Posebno pojačan saobraćaj na delovima autoputeva koji od Subotice i Šida, preko Beograda, vode ka Nišu, Preševu i Dimitrovgradu, zatim na Ibarskoj magistrali, ali i na izlazima iz većih gradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sredina.

Putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju oko 30 minuta.

Rekonstruiše se kolovoz na vijaduktu u Ostružnici, pa je i režim saobraćaja izmenjen.

Vozila koja se kreću iz Beograda ka Obrenovcu usmeravaju se na stari put, kojim se kreću kroz Ostružnicu i dalje do Umke.

Ako se kreću iz Obrenovca ka Beogradu, vozači će i dalje koristiti magistralni put, ali suprotnu traku od one koja se radi. Radovi će trajati do 1. avgusta.

Na delu Đerdapske magistrale kod Tekije saobraćaj se, zbog klizišta, obavlja jednom kolovoznom trakom. Preporučuje se oprez duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kao i kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru zbog mogućih odrona.

Zbog popravke mostova preko Crnog Timoka na delu između Selišta i Gamzigradske banje saobraćaj će biti potpuno obustavljen do 14. avgusta. Preporučeni su alternativni pravci.

Vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste put od Selišta ka Boru, pa preko Nikolićeva za Zaječar i dalje.

Ako idu iz Knjaževca, Negotina i Zaječara ka Paraćinu, mogu koristiti put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, pa dalje ka Paraćinu ili već navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikolićeva)-Selište i dalje ka Paraćinu.

Radova ima i na vijaduktu kod Ražnja, na niškom autoputu, deonica Pojate-Aleksinac. Kolovoz je sužen, a saobraćaj se odvija dvosmerno. Levi vijadukt će biti potpuno zatvoren do kraja oktobra.

Kamionima čija nosivost prelazi 12 tona saobraćaj je zabranjen na magistralnom putu Beograd-Subotica, pa se usmeravaju na autoput Beograd-Subotica.

Sanacija mosta preko Skrapeža potpuno je obustavila saobraćaj na obilaznici oko Požege, delu puta Čačak - Užice. Vozila se preusmeravaju kroz Požegu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.