Gužve na prelazu Horgoš

Izvor: RTS, 10.Jul.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na prelazu Horgoš

Zbog sve većeg broja turista koji ulaze u Srbiju vozila se danas na prelazu Horgoš zadržavaju oko pet sati. Na svim graničnim prelazima u zemlji tokom vikenda se očekuju gužve, pa se učesncima u saobraćaju savetuje oprez.

Početak vikenda doveo je do pojačanog intenziteta saobraćaja posebno na autoputu, koji od Subotice i Šida vodi preko Beograda ka Nišu i dalje ka Preševu i Dimitrovgradu.

Upozoravaju se vozači da su obilne padavine,ispunile vodom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolotrage, i ostala oštećenja i udubljenja na kolovozu. Prilagodite brzinu uslovima puta!

U okviru redovnog održavanja autoputa prema Nišu kod petlje Mali Požarevac skretanje za Mladenovac radi se na nadvožnjaku tako da je kolovoz sužen a vozila naizmenično propuštaju, jednom kolovoznom trakom. Radovi će trajati do 17-tog jula!

Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok, na magistralnom putu između Selišta i Gamzigradske banje neposredno pre ulaska u tunel, obustavlja se saobraćaj do 14-tog jula. Vozači mogu da koriste alternativne pravce  od Selišta ka Boru i regionalni put Zaječar-Boljevac preko Lubnice.

Delimično je normalizovan saobraćaj na putu Temerin-Novi Sad iz pravca Subotice i Beograda. U zoni temerinske raskrsnice i dalje je zatvoreno skretanjena put Temerin-Novi Sad a vozila se usmeravaju na petlju Zrenjanin.

Radi se na niškom autoputu na mostu preko reke Osanice. Saobraćaj se obavlja zaustavnom trakom u smeru Niš-Beograd.

Zbog oštećenja mosta preko Skrapeža, saobraćaj je potpuno obustavljen na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta Čačak-Užice.

Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu a vozačima se savetuje oprezna vožnja.

U okviru radova na kružnom putu oko Beograda popravlja se tunel Stara Straževica. Tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 3-ćeg septembra.

Popravlja se most preko kanala Dunav-Tisa-Dunav, kod Vračevog Gaja na putu Kovin-Bela Crkva. Vozite sporije i prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji!

Zbog radova na nadvožnjaku na autoputu Beograd-Šid, kod Dobanovaca, saobraćaj će se obavljati prema postavljenoj vertikalnoj signalizaciji do 15-tog avgusta.

Radi se na izgradnji dve deonice na levoj strani auto-puta Horgoš-Novi Sad, koja je deo Koridora 10. 

Povremenih prekida u saobraćaju ima na mostu preko Save kod Sremske Rače.

Zbog interventne popravke mosta preko Save kod Sremske Mitrovice na putu ka Glušcima i dalje ka Šapcu, Bogatiću i Badovincima, saobraćaj će se do 1 oktobra preko mosta obavljati po posebnom režimu. Vozite oprezno i sporije!

Na delu Đerdapske magistrale kod Tekije, na putu Turija-Golubac kod manastira Tumane saobraćaj se obavlja jednom kolovoznom trakom. Zbog klizišta na putu Aleksandrovac-Jošanička banja kod Koznice saobraćaj se potpuno obustavlja od 8 do 18 časova svaki dan uključujući i subote i nedelje.

Zbog klizišta Mučanj, na državnom putu drugog reda na deonici Bela zemlja-Prilike, saobraćaj će biti u potpunom prekidu od 9-tog jula. Alternativni pravac je makadamska deonica Močionici-Ravna gora-Katići, kojom ne mogu saobraćati kamioni sa prikolicom i šleperi.

Zabranjen je saobraćaj za vozila čija je nosivost veća od 5 tona, na putu Prokuplje-Žitni potok, zbog klizišta.

Radovi se nastavljaju na magistralnom putu Rožaje-Kosovska Mitrovica u zoni graničnog prelaza Mehov Krš. Prekida u saobraćaju ima naročito u periodu od 7 do 15 časova.

U klisurama i usecima moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara redovno uklanjaju kamenje ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

Usled povećanog priliva inostranih turista, na graničnim prelazima je pojačan intenzitet saobraćaja. Putnička vozila tokom dana čekaju na prelazak najmanje jedan sat sa tendencijom i dužeg čekanja!

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.