Gradi se veza Kragujevac - autoput

Izvor: B92, Tanjug, 25.Avg.2009, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se veza Kragujevac - autoput

Kragujevac -- Premijer Mirko Cvetković otvorio je nastavak radova na izgradnji još 13 kilometara puta Kragujevac - Batočina, čime će Kragujevac dobiti vezu sa Koridorom 10.

Izgradnja ovog puta bila je jedan od uslova pri potpisivanju ugovora sa Fijatom. Završetak izgradnje 4,6 kilometara magistralnog puta na teritoriji Kragujevca znači da država Srbija ispunjava obavezu preuzetu pri potpisivanju ugovora sa Fijatom, o pružanju podrške razvoju automobilske industrije u Kragujevcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Radove finansira ministarstvo za Nacionalni investicioni plan.

Izgradnja ove saobraćajnice predstavlja jedan od tri velika nacionalna programa, a iz budžeta ministarstva za Nacionalni investicioni plan, izdvojeno je nešto više od 550 miliona dinara.

Deonica puta kroz Kragujevac trebalo bi da bude završena u narednih 150 dana. Zvaničnici tvrde da prema analizama protoka saobraćaja u špicu sezone ovim putem prođe oko osam hiljada vozila, što je čini jednom od najprometnijih saobraćajnica u zemlji.

Sa povećanjem obima proizvodnje, u fabrici automobila očekuje se i povećanje broja vozila na ovom magistralnom putu.

Nastavak radova na ovoj deonici magistralnog puta kasnio je nekoliko meseci, a rok za kompletan završetak saobraćajnice do Koridora 10, prema ugovoru sa Fijatom je 2011. godina.

Za realizaciju posla sa Fijatom jedan od uslova je i izgradnja Južne obilaznice sa tunelom, za koju ove godine u budžetu nije bilo novca, ali će prema poslednjim informacijama ovaj projekat najverovatnije finansirati neki od investitora iz Kine.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.