Godišnje gradimo samo 22 kilometra autoputa

Izvor: Blic, 16.Sep.2010, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnje gradimo samo 22 kilometra autoputa

Poslednjih šest godina, Srbija koridor 10 gradi brzinom od 22 kilometra godišnje, pokazuju podaci koje je „Blic” dobio od nadležnih institucija. Susedna Hrvatska je sagradila 1.100 kilometara novog, modernog autoputa za manje od decenije. Brzina gradnje - više od 100 kilometara godišnje. Uprkos navedenim činjenicama, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže, i pri tome se ne šali: „Sa izgradnjom koridora 10 kasnimo 20 godina, ali ne prihvatam da neko kaže da sporo radimo”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Mrkonjić kaže da je u vreme aktuelne koalicije sagrađeno 50 kilometara ovog autoputa.

- Kada smo stupili na vlast 2008, nismo zatekli ni kilometar izgrađenog puta, nije postajao ni glavni projekat. Od tada je izgrađeno ukupno 50 kilometara - 21 kilometar od Levosoja do Preševa, 7,7 kilometara obilaznice oko Beograda i 20 kilometara autoputa od Novog Sada do Horgoša. Neću da kažem da je prethodna Vlada loše radila. Oni su se fokusirali na most kod Beške, a izgradnja koridora 10 jednostavno nije bila njihova strategija - kaže Mrkonjić.

Koridor 10 idealan je za promociju političara i taj prizor rabe od devedesetih sve do danas. Pozirao je, smešten u tom pejzažu, sabijen između bagera, valjaka i kamera i Mirko Marjanović još 1998. Slobodan Milošević veslao je na tom projektu godinama, a nove demokratske vlasti mahinalno su, odmah posle 5. oktobra, preuzele isti model i eksploatisale ga besomučno deceniju. Ni Koštunica nije bio gadljiv, a još manje njegov pulen Velimir Ilić, bivši ministar infrastrukture, koji o ovom pitanju ne želi da govori za „Blic”.

Opširnije pročitajte u izdanju za petak, 17. septembra 2010.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milutin Mrkonjić: Sa izgradnjom koridora 10 kasnimo 20 godina

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Sep.2010

BEOGRAD - Poslednjih šest godina, Srbija koridor 10 gradi brzinom od 22 kilometra godišnje, pokazuju podaci koje je Blic dobio od nadležnih institucija. Susedna Hrvatska je sagradila 1.100 kilometara novog, modernog autoputa za manje od decenije. Brzina gradnje - više od 100 kilometara godišnje.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Godišnje gradimo "cela" 22 kilometra autoputa

Izvor: Mondo, 17.Sep.2010, 03:46

"Sa izgradnjom koridora 10 kasnimo 20 godina, ali ne prihvatam da neko kaže da sporo radimo", kaže Milutin Mrkonjić.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.