Gde sve možete da se uključite na auto-put Miloš Veliki?

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde sve možete da se uključite na auto-put Miloš Veliki?

U nedelju 18. avgusta otvara se druga deonica autoputa puta prema Čačku.

Umesto kao do sada - tek kod Ljiga, vozači će moći već od Obrenovca da se uključe na auto-put Miloša Velikog i za manje od jednog sata da budu u Preljini kod Čačka. Nova deonica je duga 62,7 kilometara i projektovana je za brzine od 130 kilometara na čas.

Evo kako je najbolje uključiti se na novi put.

Ako iz Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << idete put Čačka, a želte da idete auto-putem morate da prvo stignete u Obrenovac. To možete preko Umke i Bariča, ali i malim mostom koji vodi od Surčina do Zabrežja.

Na novi auto-put uključujete se iza Bariča kod gradilišta za most preko reke Save u mestu Mislođin. Nekoliko kilometara dalje očekuje vas prva naplatna rampa. Ukupna cena putarine do Čačka je 420 dinara.

"Ovu deonicu čine tri petlje – Ub, Lajkovac, Ljig. Četiri naplatne rampe, tri bočne i čeona Obrenovac. Biće i ima već izgrađenih parkinga i odmarališta za putnike", rekao je Nebojša Pavlović, savetnik ministra saobraćaja. Posle Obrenovca, sledeća rampa i uključenje ocekuju vas u Ubu gde se nalzi velika petlja.

Od Uba put dalje vodi do Lajkovca gde je takođe naplatna rampa i uključenje. Sledeće veliko uključenje je u Ljigu dokle i ide nova deonica koja se završava tunelom "Brančići".

Do Čačka možete još da se iskljucite u Takovu i na kraju stižete u Preljinu kod Čačka.

"Ta trasa je vrlo udobna i lepa za vožnju. Vrlo je bezbedna. Potrudili su se i projektanti i izvođači i mi kao nadzor da se do kraja sve ispoštuje u cilju bezbednosti učesnika u saobraćaju pre svega", navela je Svetlana Milinski, nadzorni organ na deonici Koridora 11.

Vozači koji imaju uređaj za elektronsku naplatu putarine moći će da ga koriste i na ovom delu auto-puta. Potrebno je jedino da ga na vreme dopune dovoljnom količinom sredstava da bi putovanje bilo bez zastoja, kažu u JP Putevi Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.