Garancije za autoput od Bara ka Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2010, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garancije za autoput od Bara ka Srbiji

PODGORICA - Hrvatski konzorcijum, predvođen "Konstruktorom" iz Splita, dostavio je Vladi Crne Gore pisane garancije za finansiranje izgradnje autoputa od Bara do granice sa Srbijom, saopštilo je danas crnogorsko ministarstvo finansija.

U kratkom saopštenju se navodi da "dostavljene garancije zadovoljavaju uslove tendera i omogućavaju sklapanje finansijskih ugovora", te da će Vlada Crne Gore "nastaviti predviđenu proceduru analize dostavljenih ponuda i zaključivanja ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa hrvatskim konzorcijumom i finansijskim institucijama".

Prvobitni rok za dostavljanje garancija je bio 9. decembar, ali ga je crnogorska vlada produžila za dva meseca na zahtev "Konstruktora" i u međuvremenu počela neformalne razgovore sa drugo rangiranim na tenderu, grčko-izraelskim konzorcijumom "Aktor-Hausing".

Splitski konzorcijum je na tenderu za gradnju autoputa Bar-Boljare dužine od oko 170 kilometara ponudio cenu od 2,78 milijardi evra, od čega bi Crna Gora učestvovala sa 1,74 milijarde evra.

Početak pripremnih radova za gradnju autoputa ozvaničen je prošle jeseni u selu Gornje Mrke kod Podgorice, u prisustvu premijera Crne Gore, Hrvatske i Srbije, Mila Đukanovića, Jadranke Kosor i Mirka Cvetkovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.