Izvor: Radio 021, 27.Okt.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska zabranila električne trotinete na pešačkim stazama i autoputevima

Francuska je zakonski uredila korišćenje električnih trotineta i sličnih naprava uvodeći time zabranu njihovog kretanja pešačkim stazama, autoputevima i seoskim putevima.

Ta prevozna sredstva sve su više deo svakodnevice na putevima u Francuskoj iako do sada nije bilo zakona koji bi regulisao njihovu upotrebu.

Odluka objavljena u petak definiše ih kao "personalne motorizovane pokretne sprave" i ograničava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << brzinu kojom se mogu kretati na 25 kilometara na sat. Predviđeno je da se mogu koristiti na biciklističkim stazama i na putevima po gradovima na kojima je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Minimalna starosna granica za vozače je 12 godina.

Gradske vlasti Pariza ranije su zabranile vožnju ili parkiranje električnih trotineta na pešačkim stazama.

Električni trotineti ozakonjeni su u Nemačkoj u junu, ali prošlog meseca policija u Berlinu izvestila je kako je zabeležila 74 nezgode u kojima su oni sudelovali tokom prva tri meseca otkako su legalizovani. U 65 slučajeva pokrenuta je istraga zbog sumnje na vožnju u pijanom stanju.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.