Formirati zajedničku komisiju za autoput

Izvor: Beta, 18.Feb.2011, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirati zajedničku komisiju za autoput

BEOGRAD, 18. februara 2011. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić i crnogorski ministar saobraćaja Andrija Lompar saglasili su se u petak da je potrebno formirati zajedničku komisiju na najvišem nivou koja bi se bavila koordinacijom izgradnje auto puta od Beograda do Bara.

Mrkonjić je u Kotoru razgovaro sa Lomparom i rekao da će prva deonica Koridora 11 kroz Srbiju, od Uba do Lajkovca, biti završena do kraja godine, saopšteno je iz Ministartva infrastrukture Srbije.

Deonica Ub-Lajkovac duga je 12,6 kilometara i sa oko 73 miliona evra će biti finansirana iz budžeta Srbije.

Mrkonjić je kazao da su u pripremi tenderi za još dve deonice na Koridoru 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, za koje su pored domaćih gradjevinskih preduzeća veliko interesovanje pokazale i turske kompanije.

Lompar je obavestio Mrkonjića da su kineske kompanije zainteresovane za izgradnju deonice Koridora 11 kroz Crnu Goru, a Mrkonjić je rekao da zajedničkim snagama treba konkurisati za dobijanje najpovoljnijih uslova za izgradnju celog Koridora 11, navodi se u saopštenju.


Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formirati zajedničku komisiju za autoput

Izvor: Capital.ba, 18.Feb.2011

BEOGRAD, Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić i crnogorski ministar saobraćaja Andrija Lompar saglasili su se danas da je potrebno formirati zajedničku komisiju na najvišem nivou koja bi se bavila koordinacijom izgradnje auto puta od Beograda do Bara. Mrkonjić je u Kotoru razgovaro...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.