Filmska pljačka u centru Beograda

Izvor: B92, 10.Mar.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska pljačka u centru Beograda

Beograd -- U Beogradu opljačkana dva automobila za transport novca. Ukradeno 800 hiljada evra, zapaljeni automobili koji su korišćeni. Povređenih nema.

Usred dana u centru Beograda, četvorica razbojnika opljačkala su dva automobila za transport novca.

Pljačka se dogodila u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Razbojnici, koji su odneli pet vreća od firme "Sekuritas", kasnije su na stanici Prokop zapalili automobile kojima su pobegli iz Ustaničke ulice.

U filmskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pljački, četvorica razbojnika deset minuta pre 13 časova, presrela su dva "Citroena berlningo" u kom su bila po dva radnika obezbeđenja firme "Sekuritas".

Kada su presekli kolonu na početku Ustaničke ulice, jedan od razbojnika kundakom automatske puške razbio je staklo na automobilu obezbeđenja i naredio radnicima da im prvo predaju pištolje.

Obezbeđenje ih je poslušalo i predalo im naoružanje, nakon čega su pljačkaši, maskirani fantomkama i u pancirima. otvorili "Citroene" i odneli pet vreća sa novcem.

Nakon pljačke četvorica naoružanih razbojnika beže autoputem ka železničkoj stanici Prokop, gde zaustavljaju automobile. Palivaju ih benzinom i pale ih.

Očevici ovog događaja za B92 kažu da se sve dogodilo munjevito i da su prvo videli gust dim, a potom su čuli jake detonacije.

Policija i vatrogasci koji su došli na Prokop utvrdili su da su se pljačkaši iz Ustaniče do železničke stanice prevezli automobilima "Audi" i "Škoda".

Od oba vozila ostale su samo felne, a vatra je u potpunosti oštetila karoserije automobila.

Pripadnici kiminalističe policije koji su stigli na oba uviđaja za sada nisi mogli da nam potvrde čiji se novac prevozio niti koliko je novca bilo u vrećama.

Međutim, nezvaničo se moglo čuti da su razbojnici otišli u nepoznatom pravcu sa plenom od oko 800.000 evra.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.