Evakuisano još 188 ljudi, zaglavljena i dva voza

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisano još 188 ljudi, zaglavljena i dva voza

Noćas je iz vozila u snežnim nanosima evakuisano 188 putnika na autoputu Beograd-Subotica, izjavio je načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić.

Ljudi zavejani bili na autoputu  

Evakuisani su putnici iz 51 vozila i tri autobusa, rekao je Marić i dodao da je probijen putni pravac >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prema Subotici. Prema njegovim rečima, Žandarmerija je počela evakuaciju putnika iz međunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa.

 

"Putnici se dobro osećaju", rekao je Marić i dodao da je i dalje na snazi vanredna situacija u Zrenjaninu i Pančevu.

 

Na pruzi Beograd-Subotica, između Zmajeva i Vrbasa, zbog zavejane teretne lokomotive, blokirana su dva međunarodna voza na relaciji Beograd-Budimpešta, odnosno Budimpešta-Beograd. U železnicama Srbije kažu da ukupno ima oko 100 putnika.

 

Zbog olujnog vetra i snežnih nanosa, koji dostižu visinu i do tri i po metra, za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Horgoš, a nadležni apeluju na građane da bez preke potrebe ne kreću na put.

 

U Zrenjaninu i Pančevu je proglašena vanredna situacija. Svega nekoliko sati pošto je evakuisan i poslednji zavejani na putu Perlez - Stajićevo, ta deonica je ponovo postala neprohodna, zbog vozila koja su se poprečila na putu. Nema mnogo snega, ali je zbog jakog vetra, sav sneg na putu.

 

Vetar u Vršcu već dva dana duva nesmanjenom snagom. Jutros je zabeležena maksimalna brzina vetra od kada se meri savremenim uređajima - 168 kilometara na sat. Magistralni put Pančevo-Vršac-Vatin prohodan je samo za putnička vozila. Odblokirano je 30-tak zavejanih kamiona, a vozovi neće saobraćati do ponedeljka.

 

U opštini Opovo neprohodan je put Sakule-Baranda. U zavejanim Sakulama nema ni struje ni vode.

 

Pet sela u Svrljiškom kraju odsečeno je od sveta. Komunalne službe čiste smetove, ali se oni zbog jakog vetra brzo ponovo stvaraju.

 

Danas će duvati jak vetar koji će dostizati i orkansku snagu, a ponegde se očekuje i ledena kiša, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

Jutarnja temperatura biće od minus četiri do nule, u košavskom području oko minus šest. Najviša dnevna temperatura biće od tri do osam stepeni, a u košavskom području oko nule, dok će u Timočkoj Krajini biti oko minus 10 stepeni.

 

Jak jugoistočni vetar imaće udare olujne snage, a u južnom Banatu i orkanske snage.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.