Epilog slučaja hladnjača - 25 godina za smrt 71 migranta

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epilog "slučaja hladnjača" - 25 godina za smrt 71 migranta

Sud u Mađarskoj osudio je četiri osobe na po 25 godina zatvora zbog njihove uloge u slučaju gušenja 71 migranta u hladnjači na autoputu u Austriji 2015.

Jedan Avganistanac i troje Bugara proglašeni su krivim u južnom gradu Kečkemetu za učešće u kriminalnoj organizaciji koja je počinila višestruke zločine, uključujući trgovinu ljudima i ubistva.

Sud je zbog istog slučaja osudio još deset osoba na zatvorske kazne u trajanju od tri do 12 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Trojica muškaraca osuđeni su u bekstvu.

Žrtve, među kojima je bilo četvoro dece, osam žena i 59 muškaraca, pronađeni su u avgustu 2015, u kamion-hladnjači s mađarskim registarskim tablicama, koji je bio napušten na autoputu u Austriji, nedaleko od granice s Mađarskom.

Među žrtvama su bili migranti iz Sirije, Iraka i Avganistana. Oni su se ugušili dok je kamion još bio na teritoriji Mađarske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.