EVO KAKO JE PLANIRANO DIVLJANJE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Spremali sačekušu za suparničke navijače? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVO KAKO JE PLANIRANO DIVLJANJE NA AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI": Spremali sačekušu za suparničke navijače? (VIDEO)

Osnovni sud u Obrenovcu odredio je pritvor osmorici huligana okrivljenih za nasilničko ponašanje koje se odigralo prošle nedelje na autoputu “Miloš Veliki”.

Maskirani napadači su u noći između 27. i 28. avgusta izleteli na auto-put "Miloš Veliki" kod Mislođina u Obrenovcu, zaustavili saobraćaj i naoružani palicama, bakljama i staklenim flašama lupali vozila pri čemu je lakše povređeno troje ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Policija je uhapsila T. S. (20), N. P. (25), K. Z. (20), M. Z. (18), N. Đ. (25), J. S. (22), F. R. (24), F. G. (25) i S. V. (25). Kako se saznaje, napadači su pripadici navijačke grupe "Grobari Obrenovac", a na ovoj lokaciji napravili su sačekušu navijačima iz suparničke grupe nakon utakmice "Crvena Zvezda" - "Jang Bojs" koja je odigrana tog dana na Marakani.

- Prijava je podneta protiv 16 lica, od kojih je dvoje maloletno i postupak protiv njih ne vodi Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu. Pronađeno je devet okrivljenih i njima je od strane tužilaštva određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, dok su ostali u bekstvu. Okrivljeni su izneli svoje odbrane u tužilaštvu, nakon čega je tužilaštvo predložilo pritvor u odnosu na svu devetoricu - rekli su u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.

Iz tužilaštva dodaju da je sud u odnosu na osmoricu okrivljenih odredio pritvor do 30 dana, dok je u odnosu na M.Z. (18) sud izrekao zabranu prilaženja, sastajanje i komunikaciju sa drugim okrivljenima i oštećenima u ovom postupku. Iz tužilaštva dodaju da će na to uložiti žalbu, odnosno da se i njemu odredi pritvor.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje u grupi, za koje im po Krivičnom zakoniku preti od šest meseci do pet godina zatvora.

- Njima se na teret stavlja da su po prethodnom dogovoru i u grupi organizovali napad na navijače koji su se vraćali sa utakmice "Crvena Zvezda" - "Jang Bojs". Oni su prethodno oformili grupu na društvenoj mreži "Viber" gde su dogovorili taj napad - dodaju u tužilaštvu.

Pronađeno je nekoliko dokaza, a kako se nezvanično saznaje policija je pronašla palice koje su korišćene u napadu.

Kada je policija te večeri izašla na teren zatekla je dva razlupana vozila i četvoricu mladića od kojih su trojica povređena u incidentu.

- Na putu je stajao reno novosadskih registarskih oznaka, kojem je bilo polomljeno staklo na vozačevim vratima. U vozilu su bila dva mladića koji su zadobili posekotine po rukama – rekao je izvor.

Nekoliko metara dalje polupan je "sitroen" stranih registarskih oznaka. Nepoznati počinioci su razlupali sva stakla na levoj strani vozila, ali i vrata i branike. U tom vozilu su bili M. D. (29) koji je prošao bez povreda i M. Đ. (31) koji je imao posekotine u predelu vrata.

Kako se nezvanično saznaje, mladići su rekli da ne znaju ko ih je napao i da su krenuli na odmor u Crnu Goru kada su ih nepoznati i maskirani napadači zaustavili i palicama im polupali automobile.

JEZIVO! Eksperiment je pokazao da 15 od 17 dece odlazi sa potpunim neznancem, a ovo su načini na koje KIDNAPERI MAME DECU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.