EBRD objavio poziv za javnu nabavku za Koridor 10

Izvor: Blic, 08.Jun.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD objavio poziv za javnu nabavku za Koridor 10

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je danas na svom sajtu objavila poziv za javnu nabavku za projekat izgradnje autoputa na Koridoru 10 od Niša do Dimitrovgrada.

U saopštenju EBRD se navodi da Srbija namerava da iskoristi zajam za realizaciju projekta Koridor 10, koji će joj omogućiti održiv ekonomski razvoj i obezbediti da iskoristi svoj geografski položaj ključne tranzitne zemlje u okviru trans-evropske putne mreže.

Pored toga, cilj realizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koridora 10 je povećanje efikasnosti saobraćaja na deonicama tog autoputa, kao i poboljšanje upravljanja i bezbednosti na putevima u Srbiji, objavila je EBRD.

Realizaciju projekta Koridor 10, čiji se ukupni troškovi procenjuju na 1,3 milijarde evra, od čega će zajam EBRD pokriti 150 miliona evra, sprovešće preduzeće "Koridor 10".

Poziv za javnu nabavku koji je objavio EBRD se odnosi na dve deonice Koridora 10, od Crvene Reke do Čiflika, u dužini od oko 13 kilometara i od Pirota do Dimitrovgrada, od oko 16 kilometara. Tender za drugu deonicu je u toku, a za prvu treba da bude raspisan tokom trećeg kvartala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.