Džerijev autoput

Izvor: RTS, 30.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerijev autoput

Deonica autoputa kroz američku saveznu državu Tenesi dobiće ime po velikanu rokenrola Džeriju Li Luisu.

Sedamdesettrogodišnjem Džeriju Li Luisu, čuvenom "klavirskom" rokeru, poznatom i po nadimku "Ubica", u Tenesiju je ukazana velika čast. Naime, deonica autoputa u ovoj državi najverovatnije će dobiti ime po njemu.

Prema odluci koju je jednoglasno usvojio Poslanički dom parlamenta ove američke savezne države, deo autoputa Getvel u okrugu Šelbi od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sada će se zvati autoput Džeri Li Luis. To je "parče" od granice sa Misisipijem do puta broj 240.

Luis, najpoznatiji po hitu "Great Balls of Fire", pojavio se na skromnoj svečanosti u prestonici Tenesija, Nešvilu, i rekao da se "ne dešava svaki dan da ulicu nazovu po vama" i da je "počastvovan" zbog toga.

Predlog je već jednoglasno prošao i Senat i sada još samo da odluku odobri i guverner Tenesija Fil Bredesen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.