Dve obilaznice oko Beograda do 1. maja

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve obilaznice oko Beograda do 1. maja

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u ponedeljak da će do 1. maja biti otvorene dve deonice obilaznice oko Beograda - od Batajnice do Dobanovca i od Orlovače do Straževice.

Mrkonjić je na konferenciji za novinare rekao da kada do 1. maja budu završene dve deonice oko Beograda, na Koridoru 10 će biti kompletno završeno 200 kilometara autoputa. On je dodao da je ostalih 130 kilometara na Koridoru 10 "napadnuto".Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zadnja deonica koja će početi da se gradi je Grdelička klisura - od Grabovnice do Grdelice i od Vladičinog Hana do Neredovca u dužini od oko 30 kilometara i ona će biti "otvorena" 18. aprila, i tek tada, kako je naglasio, "može se reći da je ceo južni krak u izgradnji".Mrkonjić je podsetio da su sva sredstva, od 1,25 milijardi evra za ovu izgradnju obezbeđena su iz kredita tri banke od kojih su dve evropske (Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj) i Svetske banke, dok je ostalih 300 miliona evra obezbeđeno iz budžeta.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.