Dogovor o trasi autoputa Beograd-Sarajevo još daleko

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor o trasi autoputa Beograd-Sarajevo još daleko

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da će se Srpska, na predstojećem sastanku o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, upoznati sa aktuelnim informacijama i sagledati predloge, te ocenio da je dogovor oko rute još daleko.

Trninić je uoči sastanka resornih ministara iz entiteta i BiH o ovom putu, koji će biti održan u Sarajevu 19. juna, rekao da je moguće otvoriti neka nova pitanja o pravcima puteva, ali da je stav Srpske poznat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
- Na sastanku u Sarajevu tražiću konkretne odgovore. Vlada Srpske ne beži od priče o auto-putu Beograd-Sarajevo, ali zastupamo interese Srpske - rekao je Trninić.

On je naveo da se u javnosti u vezi sa izgradnjom ovog puta pominju turski investitori, ali da nema pouzdanih informacija o tome, kao ni o spominjanim rutama.

S obzirom da se radi o ogromnoj investiciji, Trninić ističe da je sada možda najrealnije da se izgradnjom jedne trake proširi postojeća trasa Sarajevo-Beograd. U javnosti se govori da bi jedna od ruta auto-puta Beograd-Sarajevo išla samo kroz teritoriju Srpske, dok bi druga zahvatala i dio FBiH oko Žepča i Tuzle, pa dalje prema Bijeljini do Beograda.

Autor: Srna
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.