Deonica “Ipsilon kraka” biće puštena u saobraćaj do kraja decembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deonica “Ipsilon kraka” biće puštena u saobraćaj do kraja decembra

Očekuje se da će potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najkasnije polovinom decembra pustiti u saobraćaj deonicu “Ipsilon kraka” koja će povezati naselje Mali Bajmok sa autoputem E-75, a državni sekretar Imre Kern je u izjavi za RTV Vojvodina najavio da je planirana investicija od milijardu i 400 miliona dinara za nastavak radova u 2019. godini.

Radovi na obilaznici oko Subotice, poznatijoj kao “Ipsilon krak”, napreduju prema planu pa se očekuje da njena deonica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre Nove godine bude otvorena za saobraćaj.

Pri kraju su radovi na izgradnji kružnog toka na Somborskom putu, a 12. decembar je rok do koga treba da bude završena deonica “Ipsilon kraka” koja će ga povezati sa petljom Subotica-jug na autoputu E-75. Već polovinom decembra trebala bi da bude puštena u saobraćaj.

“Izvođači radova su ispoštovali ugovoreni rok, a puštanje u saobraćaj očekujemo za par dana, između 12. i 15. decembra, u zavisnosti od programa ministarke, odnosno potpredsednice Vlade”, rekao je u izjavio za RTV Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Završavaju se i radovi na mostu iznad buduće pruge Beograd –Budimpešta.

“Mogu da najavim da će deonica “Ipsilon kraka” od Somborskog puta do petlje Subotica – jug biti završena pre kraja godine. Naredne, 2019. Godine, otpočinjemo radove na sledećoj fazi kojom će “Ipsilon krak” biti spojen sa graničnim prelazom Kelebija, odnosno sa Koridorom 10”, kaže Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Državni sekretar Imre Kern najavio je da će radovi biti nastavljeni i 2019. godine.

“Iduće godine, pošto se zna da će (republičkim) budžetom (za te namene) biti predviđena milijarda i 400 miliona dinara, moći ćemo da završimo “Ipsilon krak” skroz do granice i na taj način ćemo okončati projekat koji je započet pre 30 godina”, kaže Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Puštanjem u saobraćaj deonice “Ipsilon kraka” od kružnog toka u naselju Mali Bajmok do petlje Subotica-jug na autoputu E-75, biće izmešten teretni saobraćaj iz centra grada, na šta Subotičani čekaju decenijama.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.