Izvor: B92, 10.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demontirana bomba u Budimpešti

Budimpešta -- Mađarske službe za otkrivanje eksploziva uspele su da demontiraju zaostalu bombu iz Drugog svetskog rata.

Bomba je pronađena u blizini Margaretinog mosta u centru Budimpešte, zbog čega je ta oblast na kratko bila evakuisana, objavila je nacionalna agencija MTI. Mađarske vlasti pronašle su bombu ruske proizvodnje s oznakom FAB 100, tešku oko 100 kilograma, na autoputu koji prolazi ispod mosta, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budimske strane Dunava, koji je trenutno zatvoren zbog popravke, rekla je portparol Ministarstva odbrane Orsolja Đire.

Most je bio zatvoren za saobraćaj, kao i okolni putevi, navodi mađarska agencija, a ugrožen je bio samo mali broj stanovnika, jer su u tom kvartu smeštene uglavnom kancelarije.

Posle demontiranja bombe, most i okolni putevi otvoreni su za saobraćaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.