Dančila: Autoput Temišvar - Pančevo ima političku podršku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dančila: Autoput Temišvar - Pančevo ima političku podršku

Projekat izgradnje autoputa Pančevo-Temišvar ima političku podršku i Rumunije i Srbije, izjavila je danas u Varni rumunska premijerka Vjorika Dančila, istakavši da bi taj projekat mogao da se sprovede u bliskoj budućnosti.

"U tehničkom smislu, već smo utvrdili kalendar za potvrdu tog projekta i izradu studije o izvodljivosti", rekla je Dančila na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandrom Vučićem, bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom i premijerom Izraela Benjaminom Netanijahom, prenosi Ađerpres.

Uz to, Dančila je istakla da je trgovinska razmena između Rumunije i Srbije beležila konstatan rast proteklih godina.

"Odlični bilateralni odnosi koje imamo sa Srbijom - uskoro ćemo, 2019, obeležiti 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa - najbolje se odražavaju na nivou trgovinske razmene, koja je proteklih godina konstantno bila u porastu", rekla je ona.

Takođe, izrazila je uverenje da će se taj uzlazni trend održati, s obzirom na potencijale koje pružaju obe ekonomije.

"Sa optimizmom čekamo 2021. godinu, kada će Temišvar i Novi Sad biti evropske prestonice kulture, što će nam pružiti priliku da promovišemo neke zajedničke projekte", zaključila je rumunska premijerka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Projekat dve države - novi auto-put iz Srbije

Izvor: B92, 02.Nov.2018

Projekat izgradnje auto-puta Pančevo-Temišvar ima političku podršku i Rumunije i Srbije, izjavila je u Varni rumunska premijerka Vjorika Dančila...Ona je istakla da bi taj projekat mogao da se sprovede u bliskoj budućnosti..."U tehničkom smislu, već smo utvrdili kalendar za potvrdu tog projekta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.