Izvor: B92, 31.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Prljava kampanja DS-a

Beograd -- Koalicija DSS-a i Nove Srbije juče je počela kampanju kritikujući bivše koalicione partnere DS i G17 plus.

Oštre reči Velimira Ilića da će Boris Tadić biti kriv "za svaki život koji bude izgubljen na Ibarskoj magistrali", ministar Predrag Bubalo danas na konferenciji za novinare u DSS-u nije okarakterisao kao početak prljave kampanje. Takvu kampanju vode oni koji građane plaše samoizolacijom i time da će "pasti nebo ako oni ne pobede", smatra Bubalo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Narodnjačka koalicija na konvenciji u Beogradskoj areni, optužila je predsednika Srbije da će biti krivac za svaki život izgubljen na Ibarskoj magistrali.

Ove reči Velimira Ilića ministar Bubalo ne smatra spornim jer je, kako kaže, reč o simbolici.

"Ja mislim da je to rečeno više simbolično, i da on to nije mislio, već da je hteo da pokaže kako se neko odnosi prema tako važnom poslu kao što je ustupanje puta", rekao je funkcioner DSS-a.

Bubalo smatra i da takvi navodi Ilića nisu prljava kampanja.

"Pa, ja vam sad kažem da je prljava kampanja kad neko, kad počinje predizborna kampanja, odluči da obori koncesiju koja se vodi tri godine. To je najprljaviji vid kampanje. Tri godine se radi na toj koncesiji, i neko odluči, iz čistog hira, da nešto obori. Po meni, nema prljavije kampanje od tog, sve ostalo je minorno poredeći sa tim", kazao je Bubalo.

Premijer Koštunica pominjao je već nekoliko puta u govorima da pojedini ministri iz Vlade imaju milione evra u svojim džepovima.

Novinare je interesovalo zašto DSS ne kaže imena onih ministara koji su se za 10 meseci, navodno, obogatili, i ne dostavi takve informacije nadležnim organima.

"Ja nemam takve informacije. To ćete pitati njega", kazao je Bubalo.

On je naveo da u DSS-u ima bogatih ljudi poput Nenada Popovića, koji je svoje bogatstvo stekao mnogo pre ulaska u politiku.

Izjava ministra odbrane Dragana Šutanovca, inače potpredsednika DS-a, da sve što se dešavalo u Beogradu i na Kosovu posle jednostrano proglašenje nezavisnosti nije bilo slučajno, već koordinirano iz dela Vlade u Beogradu, izazvala je lavinu reakcija, ali i kontraoptužbi iz DSS-a.

Portparol te stranke Andreja Mladenović odgovara rečima da je Šutanovac simpatizer NATO-a, kome je namera da "pomogne Amerikancima i da umesto njih srpski vojnici ginu u u Avganistanu".

"Ono što je bitno reći, što provejava kroz ovaj intervju, to je da se gospodin Šutanovac na ovaj način nameće i kao kandidat za premijera ispred koalicije Čanka, DS-a i G17 plus. I verovatno bi, u tom programskom smislu, glavni cilj njega kao premijera i bio da se upravo naši vojnici šalju u ovakve mirovne misije u Avganistan i Irak, i kao jedan istaknuti 'natovac' verovatno bi se on za to i zalagao", rekao je Mladenović.

Inače, koalicija DSS-NS je krenula u tzv. pešačku kampanju u kojoj će posetiti sva mesta u Srbiji. Kampanju završavaju 8. maja.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.