DS: SPO bespotrebno diže tenzije

Izvor: RTS, 09.Feb.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SPO bespotrebno diže tenzije

Iako je reč o unutrašnjem stranačkom problemu SPO, Demokratska stranka zahtev za smenu ministra Srđana Srećkovića smatra "bespotrebnim podizanjem političkih tenzija".

Demokratska stranka saopštila je povodom zahteva za smenu ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića, da je reč o unutrašnjem stranačkom problemu SPO, ali da zahtev za smenu bilo kog ministra u trenutku kada se očekuje raspisivanje izbora smatra "bespotrebnim podizanjem političkih tenzija".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Neprihvatljivo je i teško razumljivo da je SPO odlučio da dovede u pitanje odluku o izgradnji autoputa do Čačka ili izbor člana Visokog saveta sudstva svojim neučestvovanjem u radu parlamenta", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako se dodaje, DS smatra da "politika razuma i poštovanja interesa građana, a ne politika ucena".

"To je ono što je Srbiji potrebno i mi ćemo se za to uvek zalagati".

Demokrate ističu da je, kada je u pitanju smena Srećkovića, pre svega reč o unutrašnjem stranačkom problemu u koji se "DS principijelno nikada nije mešala", ali da zahtev za smenu bilo kog ministra "u trenutku kada se očekuje raspisivanje izbora smatraju necelishodnim i bespotrebnim podizanjem političkih tenzija".

U saopštenju se dodaje da je Demokratska stranka uvek bila konstruktivan i korektan partner, spreman na dogovore i kompromise.

"Činjenica da Srbija prvi put posle 2000. godine ima vladu punog mandata govori, između ostalog, i o korektnom odnosu najveće stranke u njoj prema svim partnerima koji je čine", stoji u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: SPO bespotrebno diže tenzije

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2012

Demokratska stranka (DS) smatra da je zahtev Srpskog pokreta obnove (SPO) za smenjivanje ministra vera i dijaspore Srdjana Srechkovicha necelishodno i bespotrebno podizanje politicckih tenzija uoči raspisivanja izbora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.