DRAMA KOD GRANICE SA SRBIJOM: Migranti probili kordon, policija koristila biber sprej!

Izvor: Kurir, 07.Sep.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA KOD GRANICE SA SRBIJOM: Migranti probili kordon, policija koristila biber sprej!

BUDIMPEŠTA - Oko 1.000 migranata probilo je kordon mađarske policije u prihvatnom centru Reske, u blizini srpske granice, i krenulo autoputem koji vodi prema Budimpešti.

Mađarska policija je koristila biber-sprej protiv onih koji su pokušavali da se probiju kordon, javio je Rojters, međutim mađarska agencija MTI javlja da policija nije koristila suzavac ni palice.

Izbeglice su pre svoje akcije uzvikivali “Sloboda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sloboda”. Među njima je bilo mnogo porodica sa malom decom i oni su u pratnji policije izašli na autoput, koji je 30 minuta hoda od kampa Reske.

Migranti su ka Budimpešti krenuli trakom koja vodi u suprotnom smeru.

Jedan očevidac je izjavio za Rojters da policija nije bila u mogućnosti da ih zaustavi, kao i da su se neki migranti sukobili sa policijom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.