DAN POSLE SUTRA Autoput u Hjustonu pre i posle uragana Harvi - razlika je ZASTRAŠUJUĆA (FOTO)

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN POSLE SUTRA Autoput u Hjustonu pre i posle uragana Harvi - razlika je ZASTRAŠUJUĆA (FOTO)

Proteklih dana glavna tema u SAD jeste tropska oluja Harvi, tačnije zastrašujuće posledice koje ostavlja za sobom. Posle silnih brojki - milijardi dolara štete, i potresnih fotografija sa lica mesta, pojavila se fotografija koja možda i najbolje objašnjava kakva je nesreća zadesila Teksas.

Na fotografiji je prikazan autoput u Teksasu, pre i posle oluje Harvi, koja je donela izlivanje 19 triliona galona kiše u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tom delu SAD, samo na području Teksasa.

Fotograf Logan Vit je na svom Tviter profilu objavio fotografije istog mesta, i tako na zastrašujuć način prikazao moć prirode.

- Jeziva je i sama pomisao na to da su oko autoputa njive sa kravama, od kojih se većina verovatno udavila, a neke su još i žive i upravo preživljavaju taj horor. Knedla u mom grlu je još veća kada pomislim na to da ništa po tom pitanju nismo mogli da uradimo - rekao je Vit, a prenosi "Dejli mejl".

Šteta veća od 42 milijarde

Iako se vlasti i dalje fokusiraju na spasavanje preživelih, posledice oluje postepeno izlaze na videlo. Ukupni ekonomski troškovi i šteta koju je prouzrokovao uragan "Harvi" procenjuju se na 42 milijarde dolara, zbog čega se može svrstati među pet najskupljih oluja koje su ikada pogodile SAD.

Rekordne padavine

Nacionalna meteorološka služba iz Hjustona u Tviter poruci napisala je da je prevaziđen rekord ukupnih padavina za jedan ciklonski sistem. Ukupno je palo 125,27 centimetara kiše do juče u 9.00 po lokalnom vremenu, naveo je taj meteorološki centar. To je više od prethodnog rekorda od 121,9 centimetara koji je zabeležen tokom tropske oluje Amelija iz 1978. u Medini, u Teksasu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.