DAČIĆ OČEKUJE DOGOVOR SINDIKATA I VLADE

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ OČEKUJE DOGOVOR SINDIKATA I VLADE

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić je izjavio da očekuje da će predstavnici sindikata i Vlade Srbije postići dogovor o konačnoj verziji zakona o štrajku. Tim aktom trebalo bi obezbediti prava nezadovoljnih na protest, ali da to ne remeti svakodnevni život građana, rekao je Dačić.

On je objasnio da oni koji organizuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << proteste žele da to čine na javnim mestima gde svi mogu da ih vide, ali da to ne sme da dovede do višednevne blokade autoputa, međunarodnog graničnog prelaza ili ostalih važnih saobraćajnica.

Dačić je istakao da se takva pravila primenjuju svuda u Evropi, dodajući da uprkos protestima život mora normalno da teče.

On je naveo i da je nacrt zakona o štrajku daleko od konačne verzije i da se o njemu raspravlja na nivou radne grupe resornog ministarstva. Prema Dačićevim rečima, suština zakona treba da bude da ne treba ograničavati prava na protest nezadovoljnih, ali i ometati odvijanje normalnog života građana.

On je dodao da će i kao zamenik premijera i kao predsednik SPS zastupati takav stav. "Mislim da će u konačnoj verziji tog zakona sindikati i Vlada Srbije usaglasiti stavove", kazao je Dačić novinarima posle otvaranja konjičke revije "Vidovdan 2011".
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.