Brnabić: Uskoro kraj pregovora o izgradnji industrijskog parka u Borči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Uskoro kraj pregovora o izgradnji industrijskog parka u Borči

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa generalnim direktorom kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Du Feijem da se infrastrukturni projekti u Srbiji, na kojima radove izvodi ova kompanija, obavljaju po ugovoru, kvalitetno, sa poštovanjem dogovorenih rokova i standarda gradnje.

Ona je pohvalila napredak koji je postignut u izgradnji autoputa Surčin - Obrenovac, a pre svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na mostu preko Save i Kolubare, koji pripada ovoj deonici, a na kojem je realizovano 87 odsto radova, što je prema njenim rečima, mnogo brže i više od planiranog.

Direktor kompanije CRBC obavestio je predsednicu vlade da radovi na Koridoru 11 (autoput Beograd - Južni Jadran) dobro napreduju i da očekuje da će rokovi i na ovom projektu biti ispoštovani.

Rekao je i da je krajem ovog meseca planiran početak radova na deonici Čačak (Preljina) - Požega, gde se za sada obavljaju pripremni radovi i eksproprijacija.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje na izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma (Fruškogorski koridor), dugoj 45 kilometara.

Kako je saopšteno, u toku je priprema tehničke dokumentacije za nastavak gradnje deonice autoputa Koridora 11 Požega - Boljari.

Prema rečima direktora kompanije CRBC, završetkom te najveće deonice na ovom putnom pravcu, dužine 107 kilometara, biće omogućeno i značajno povećanje BDP u Srbiji.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što će uskoro biti završeni pregovori o izgradnji industrijskog parka u Borči koji, prema njenim rečima, predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o ulaganjima u železničku infrastrukturu, kao i o predstojećem Samitu "16+1" zemalja istočne Evrope i Kine, koji će biti održan u Dubrovniku u aprilu ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić s direktorom kopanije CRBC o infrastrukturnim projektima

Izvor: Blic, 05.Mar.2019

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa generalnim direktorom kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Du Feijem da se infrastrukturni projekti u Srbiji, na kojima radove izvodi ova kompanija, obavljaju po ugovoru, kvalitetno, sa poštovanjem dogovorenih rokova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.