Blokade saobraćaja u Srbiji zbog rudnika litijuma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jan.2022, 15:04

Blokade saobraćaja u Srbiji zbog rudnika litijuma

Građani i aktivisti ekoloških organizacija blokirali su saobraćaj na putevima u više gradova u Srbiji, zahtevajući zabranu iskopavanja litijuma, odnosno da Vlada Srbije povuče plan posebne namene rudnika Jadar. Protesti su počeli oko 13 časova a završili tri sata kasnije, kako su najavili organizatori. Blokirane su bile saobraćajnice u Novom Sadu, Preljini, Šapcu, kao i put Gornje Nedeljice - Brezjak. Gornje Nedeljice je jedno od mesta u zapadnoj Srbiji, gde je britansko-australijska...
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Protest u Novom Sadu zbog rudnika litijuma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jan.2022

Građani i aktivisti ekoloških organizacija blokirali su saobraćajnice puteva u više gradova Srbije. Zahtevaju zabranu iskopavanja litijuma rudnika Jadar. Jedan od gradova gde su organizovani protesti je i Novi Sad.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.