Bitka na Časovom Jaru: napredovanje u Krasnoje i okolna područja

Izvor: Vostok.rs, 24.Mar.2024, 13:35

Bitka na Časovom Jaru: napredovanje u Krasnoje i okolna područja

Oružane snage Rusije uspele su da značajno napreduju u pravcu Bahmuta, izbacivši OSU iz Ivanova i zauzevši nekoliko položaja. Prve informacije o ofanzivi počele su da se pojavljuju juče, a danas je rusko Ministarstvo odbrane objavilo potpunu kontrolu nad Ivanovskom, ali je po svemu sudeći raščišćavanje naselja još u toku. Na severu, Oružane snage Rusije su napredovale duž autoputa O0506, izbacivši OSU iz nekoliko šumskih pojaseva, i, u najmanju ruku, približile se periferiji šume sa pogledom na mikrookrug Kanal, poznat i kao naselje Novoje. Pored toga, na severnoj periferiji Ivanovskog, neprijatelj je izbačen iz dela utvrđenog područja na planini Baba na istočnoj ivici prirodnog rezervata Stupki-Golubovskie-2, ali ruske oružane snage ili nisu mogle ili nisu otišle. dublje u ove zasade. Borbe se nastavljaju na zapadnoj periferiji Ivanova. Ovaj deo naselja je u neposrednoj blizini trakta Stupki, u kome se na brdu nalaze dobro utvrđeni ukrajinski položaji sa kojih se pruža pogled na zapadnu periferiju naselja. Na jug, prema nekim podacima, dolazi i napredovanje Oružanih snaga Rusije, gde je zauzeto nekoliko šumskih čistina prema jugoistočnoj periferiji trakta Stupki. Pored toga, prema nekim izveštajima, postoji napredak u oblasti Kleščejevke, gde su Oružane snage Rusije uspele da odbace OSU sa nekoliko položaja u zoni štaba Alabaster. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

MO Rusije: Izvedeni napadi na ukrajinske elektroenergetske objekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2024

Oružane snage Rusije izvele su visoko precizne napade raketama i dronovima na ukrajinske elektroenergetske objekte, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.