Bevanda: BiH može bez svega pa tako i bez povećanja akciza na gorivo

Izvor: Blic, 08.Maj.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bevanda: BiH može bez svega pa tako i bez povećanja akciza na gorivo

Nakon što je Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odbacila povećanje akciza na gorivo, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je kako BiH može bez svega pa tako i bez seta zakona o akcizama.

Bevanda je ocenio da nosi rizik današnje odluke da nema efektivnosti kredita za izgradnju autoputeva i nema aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što on smatra da je štetno.

- Na Komisiju je došao svako sa svojim političkim stavovima i izjašnjavanjima - rekao je Bevanda.

Na pitanje ima li ikakvih indicija za novi pokušaj Bevanda je odgovorio da o tome treba da se izjasni Savet ministara BiH. Podsetio je da set zakona o povećanju akciza nije ništa novo s obzirom na to da se o njemu raspravlja još od prošle godine.

Istakao je da nedostatak sredstava MMF predstavlja smetnju Vladi FBiH i Vladi RS u upravljanju budžeta.

- Došli smo u fazu gde su se iskazale političke opcije i gde se najmanje vodilo računa o stvarnim podacima i onom što je prezentovano - zaključio je Bevanda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bevanda: BiH može bez svega, pa i bez seta zakona o akcizama

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2017

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda rekao je danas da BiH može bez svega, pa i bez seta zakona o akcizama, ali da je štetno što zbog toga neće biti efektivan kredit za izgradnju auto-puta i što neće biti aranžmana sa MMF-om...Nakon što Komisija za finansije i budžet...

Nastavak na Nezavisne Novine...

BH parlamentarci i definitivno oborili akcize!

Izvor: Capital.ba, 09.Maj.2017, 07:46

SARAJEVO,  Ministar finansija BiH nije bio nimalo zadovoljan nakon glasanja o povećanju akciza, koje je ovoga puta zaustavljeno u Parlamentranoj komisiji.  Glasovi Saveza za promjene, DF-a, ASDA, kao i Salka Sokolovića, donedavno poslanika SDA, bili su dovoljni da zakon dobije negativno mišljenje....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.