Besplatan internet na autoputu u Srbiji od jula

Izvor: Mondo, 11.Jun.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan internet na autoputu u Srbiji od jula

Prvi od deset besplatnih Wi-Fi punktova na Koridoru 10 je pušten u rad, a ostali se očekuju u julu. Takođe se tada očekuju i prvi punjači za električne automobile na našim autoputevima.

Prva besplatna Wi-Fi internet veza na Koridoru 10 puštena je u rad na odmorištu "Jerina", na auto-putu od Beograda ka Nišu kod isključenja za Smederevo. Kako se navodi u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade, Zorane Mihajlović, to je prvi od ukupno 10 punktova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Koridoru 10 na kojima će svi vozači moći besplatno da koriste internet, prenosi Tanjug.

Besplatan internet biće dostupan na još četiri odmorišta na Koridoru 10: "Šimanovci 1" i "Šimanovci 2" (auto-put od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), "Feketić 1" i "Feketić 2" (auto-put od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera).

Wi-Fi na autoputevima Srbije do leta?

Početkom jula biće instaliran i prvi od ukupno pet punjača za električne automobile.

Prvo na naplatnim stanicama "Šid" i "Preševo", a potom i na stanicama “Dimitrovgrad“, "Subotica jug" i kod bivše naplatne stanice "Bubanj potok" kod Beograda.

Reč je o poslednjoj genereciji elektropunjača koji imaju instaliran i uređaj za besplatno korišćenje interneta. Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila.

Uvođenje besplatnog interneta i punjača za električne automobile na Koridoru 10 inicirala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a projekat se sprovodi u saradnji sa JP "Putevi Srbije".

Besplatan Wi-Fi internet u školama širom Srbije

"Koridor 10 je za Srbiju najznačajnija saobraćajnica i želimo da ove letnje sezone kroz našu zemlju prođe još više vozača. Ne samo što je Koridor 10 najbolja i najkraća veza Istoka i zapadne Evrope, već želimo da, uvođenjem besplatnog interneta i punjača za električne automobile, deonica kroz Srbiju bude i najmoderniji deo Koridora 10", kaže potpredsednica Mihajlović.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.