Beograd otklanja posledice velikog pljuska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd otklanja posledice velikog pljuska

Obilne padavine u prepodnevnim satima u Beogradu stvorile su probleme koji se rešavaju na Trgu Nikole Pašića, Višnjićkoj ulici, naselju Vojvode Vlahovića, kao i u delovima Mirijeva i isključenju ka Nišu na delu autoputa posle Autokomande, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

"Ekipe javnih komunalnih preduzeća nalaze se na kritičnim tačkama i rešavaju nastale probleme u najkraćem mogućem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << roku", rekao je Mladenović, a saopštila Gradska uprava.

On je dodao da su padavine bile intenziteta više od dvadeset litara po metru kvadratnom.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković je precizirao da "Beogradski vodovod i kanalizacija" radi sa 13 specijalizovanih vozila, 14 kombinovanih radnih mašina i isto toliko kamiona za prihvat materijala.

"Na terenu su i 34 pomoćna vozila s pumpama, a ukupno je angažovano 140 radnika tog preduzeća", rekao je Marković.

Dodao je da "Gradska čistoća" radi sa četiri ekipe s fekalnim cisternama, te da je angažovala 120 radnika, a čiste se slivnici od rastresitog materijala koji je kiša sprala, dok ekipe vodoprivrednih preduzeća prate stanje kanalske mreže.

Padavine se očekuju do kraja dana, a trenutno je na snazi narandžasti meteo-alarm za delove Beograda.

Kako se dodaje u saopštenju, tramvajske linije u centralnom delu grada u prekidu su od 10 do 30 minuta, a trolejbuski saobraćaj imao je manje zastoje u trajanju 5 do 20 minuta u ulici Jaše Prodanovića, nižim delovima Banjice i delovima Medakovića.

Kolovozi će ostati vlažni čitav dan, pa je potrebna opreznost. Mladenović i Marković su apelovali na građane da brzinu prilagode padavinama ili da koriste javni gradski prevoz, kao i da obrate pažnju na internu kišnu kanalizaciju, koja mora biti očišćena, i oluke u svojim dvorištima, koji moraju biti čisti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.