Autuput Ub-Lajkovac oživeće taj kraj

Izvor: S media, 03.Jul.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autuput Ub-Lajkovac oživeće taj kraj

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će domaći konzorcijum, koji je pobedio na tenderu za izgradnju autoputa od Uba do Lajkovca, na deonici budućeg Koridora 11, uključiti sva lokalna preduzeća u taj posao, što će doprineti oživljavanju tog kraja.

Mrkonjić je, u selu Nepričava, u opštini Lajkovac, gde će početi izgradnja autoputa od Uba do Lajkovca, izjavio da su gradjani tog kraja pokazali spremnost da pomognu realizaciju tog projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i da nije bilo nikakvih problema pri eksproprijaciji zemljišta.

On je rekao da će radovi početi tokom sledeće sedmice, ali nije precizirao tačan datum.

"Očekujem da za desetak dana ovde mašine već prokrče prve kilometre autoputa", rekao je ministar i podsetio da je posao dobio domaći konzorcijum, u kome su Preduzeće za puteve "Beograd", "Planum", i "Putevi Užice", kao i da je vrednost radova za izgradnju oko 12,5 kilometara duge deonice oko 73 miliona evra.

Mrkonjić je odgovarajući na pitanja novinara kada će početi nastavak radova na pruzi Valjevo - Loznica naveo da se za taj posao priprema dokumentacija i finansijska sredstva, kao i da će radovi možda početi čak sledeće nedelje.

Direktor operative "Nibens grupe", kojoj pripada domaći konzorcijum za izgradnju autoputa Ub-Lajkovac, Zoran Mihailović je kazao novinarima da su izvodjači spremni za početak radova i napomenuo da će lokalna preduzeća sa svojom mehanizacijom učestvovati sa 30 odsto u tom poslu.

Državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Jovica Zarkula rekao je da je deonica na autoputu Ub-Lajkovac, koja počinje u selu Nepričava, izabrana za početak radova jer je tu eksproprijacija zemljišta bila najednostavnija.

On je rekao da je autoput od Uba do Lajkovca deo budućeg autoputa Beograd - južni Jadran ističući da će realizacija tog projekta doneti dosta posla za domaće radnike.

Zarkula je dodao da će samo na deonici od Uba do Lajkovca biti izgradjeno 12 mostova i da će biti direktno angažovano više od 1.000 radnika.

Predsednik opštine Lajkovac Dušan Živanović je izjavio da je eksroprijacija zemljišta uradjena isključivo na osnovu dogovora, bez pritisaka i da su gradjani dobijali sto evra po aru.

On je kazao da će izgradnja autoputa biti od velikog značaja za razvoj opštine Lajkovac.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.