Autoputevi i magistralni pravci prohodni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoputevi i magistralni pravci prohodni

NOVI SAD -

Autoputevi i magistralni pravci u Srbiji su prohodni za saobraćaj, ali se vožnja na regionalnim i putevima u planinskim predelima ne preporučuje, izjavila je večeras Vanja Branković, dežurni informator u Auto-moto savezu Srbije .

Ona je kazala da je problem to što je sneg dodatno padao i što vetar stvara nanose na pojedinim putnim deonicama.

Prema njenim rečima, na autoputu je prohodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo srednja saobraćajna traka, dok se zaustavna i brza uglavnom ne koriste, jer ih pripadnici zimske službe sve vreme čiste.

Kritične deonice su Begaljičko brdo, pojedini pravci u Vojvodini gde je smanjena vidljivost, kao i putevi kod Užica, Požege, Valjeva...

Brankovićeva je savetovala da vozači ne kreću na put bez preke potrebe, ali i da, ako moraju da putuju, budu oprezni u vožnji i prilagode brzinu uslovima na putu.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima Podbukovi - Kosjerić - Požega, Božurnja (Topola) - Kragujevac, Zaječar - Bor, Paraćin - Zaječar - Vrška Čuka, Majdanpek - Klokočevac, Hidroelektrana Đerdap - Tresibaba, Vladičin Han - Granični prelaz Strazimirovci, Volujac - Kadinjača - Dub, Užice - Zlatibor - Borova glava- Kokin brod- Nova Varoš - Prijepolje - do granice sa Crnom Gorom (barski most).

Za kamione i šlepere zabrana važi i na putnim pravcima Hidroelektrana Đerdap - Golubac, Klokočevac - Negotin, Jošanička Banja - Kopaonik, Korenica-Osečina (Gunjaci), Valjevo-Povlenska Kosa, Brzeće-Kopaonik, Vrnjci - V.Banja - Mitrovo polje, Mitrovo polje - Brus - Ravni, Kraljevo - Goč, Kopaonik - Rudnica, Kopaonik-Jaram i Mitrova reka - Golija.

Putevi Srbije upozoravaju na ledenice u tunelima na putu M-25 ka Zaječaru i savetuje vozačima da, generalno, bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko krenu na put preporučuju im opreznu i pažljivu vožnju.

U jutarnjim i večernjim satima, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće je stvaranje poledice, navode iz "Puteva Srbije".

Zabrana prolaska za sva teretna vozila na M-21

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da je za sva teretna vozila na snazi zabrana prolaska na delu puta M-21, Petrovaradin - Iriški venac.

Iz tog preduzeća su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, koriste zimske pneumatike, prilagode brzinu uslovima kretanja na putu i poštuju ograničenja brzine, kao i da na put ne kreću bez preke potrebe.

Ekipe JKP "Put" na terenu

Trideset ekipa i 60 ljudi Zimske služne JKP "Put" iz Novog sada je prethodne noći radilo na terenu na preventivnom tretiranju saobraćajnica solju i čišćenju snega sa ulica prvog i drugog prioriteta. Sve saobraćajnice prvog prioriteta su jutros bile prohodne. Na saobraćajnicama nema snega i leda, a saobraćaj se kreće usporeno.

Od jutros, ekipe intenzivno rade na čišćenju ulica drugog i trećeg prioriteta. Trenutno se radi na odvozu snega iz Ulice Maksima Gorkog, na potezu od Ulice Sremske ka Bulevaru oslobođenja, a zbog jakog vetra koji je nanosio sneg na već očišćeni kolovoz radi se naknadni ciklus čišćenja na putu za Zmajevac i u više ulica u Kovilju.

Naknadna proširenja očišćenih saobraćajnica se rade u ulicama Drage Spasić, Valentina Vodnika, Veljka Petrovića, a sneg se čisti i u naseljima Puckaroš i Blok vila u Petrovaradinu. Ekipe su neprestano na terenu, a našim sugrađanima upućujemo apel za malo strpljenja i razumevanja, budući da se ulažu izuzetni napori da se raščisti što veći broj manjih ulica.

Mnoga vikend naselja na sremskoj strani grada nisu dostupna za čišćenje, a u nekima od njih je pristup velikim građevinskim mašinama zbog velikog uspona, uskih ulica i parkiranih vozila gotovo nemoguć. Prilikom ovakvih intervencija bi došlo do velikih oštećenja mašina zimske službe, ali i privatnih vozila i dvorišnih ograda, a jedno od takvih naselja i naselje Budžak na Popovici i Ulica Čajnička na Paragovu odakle je prethodnih dana Call-centru JKP "PUT-a" bilo upućeno više poziva.

Da bi se omogućio pristup kontejnerima vozilima JKP "Čistoća", ekipe Zimske službe JKP "PUT" su u jutarnjim satima očistile oko četrdesetak lokacija, a zbog održavanja sportske manifestacije očišćen je put za Brankovac.

Parkirani automobili onemogućuju čišćenja puta za Popovicu

Zbog neodgovornog ponašanja vozača koji, bez obzira na sva upozorenja upućena putem medija, nepropisno parkiraju na okretnicama gradskog saobraćajnog prevoza, onemogućen je protok saobraćaja na putu za Popovicu,saopšteno je iz JKP "Put"

Naime, tokom pre podnevnih sati veliki broj automobila koji je parkiran na okretnici gradskog autobusa na liniji za Popovicu, onemogućio je iovako otežan manevar gradskog autobusa i sprečio prilaz ekipi zimske službe JKP "PUT".

Ovo je onemogućilo rad ekipama zimske službe JKP "PUT-a" na redovnim poslovima čišćenja puta za Popovicu, a u uslovima intenzivnih snežnih padavina može doći do prekida saobraćaja na ovoj deonici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.